Vacciner indeholder farlige kemikalier og den aktuelle virus i dræbt eller modificeret form. Formålet er, at stimulere immunforsvaret til producere antistoffer og bekæmpe virus. Når virussen er død eller modificeret, er der ingen chance for at den vil inficere hunden. Immunforsvaret ser ikke virussen som en trussel, så for at aktivere immunforsvaret tilsættes kemikalier i vaccinen, som kan have alvorlige bivirkninger.
I perioden efter vaccination undertrykkes immumforsvaret, og er derved ikke i stand til at opretholde sin normale styrke, og stå imod eks. infektion, parasitter og bakterier. Hunde med i forvejen svagt eller kompromitteret immunforsvar er særligt udsatte overfor bl.a infektioner, gigt, lever eller nyrelidelser.
Vaccine reaktioner kan være lige fra manglende spiselyst, træthed, hårtab og stivhed til gigt, lever- og nyrelidelse, anafalytisk chock, uønsket adfærd, allergi, tumor i injektionsområdet eller abnorm cellevækst (ondartet kræft). Desværre er der ikke mange tilfælde der indberettes, selvom både hunde og mennesker lider af følgevirkningerne. Hvis du oplever at hunden får symptomer efter vaccination, bør du informere din dyrlæge herom.
Ønsker du at genskabe balancen i hundens immunsystem efter vaccination, kan i-Mune Support bidrage til, at harmonisere immunfunktionen, styrke hjerte, lever, fordøjelsen, tarmflora m.v
Som ansvarlig hundeejer er du er både økonomisk, og følelsesmæssig involveret i processen. Bed din dyrlæge om at foretage en TITER-TEST (antistof-test) inden du beslutter dig for at vaccinere. Hører du til gruppen af hundeejere, der går til dyrlægen for den årlige booster vaccine - så drop det! Både for hundens og din egen skyld.
Studier viser at 95% af kernevacciner foretaget i hvalpestadiet, beskytter dem i resten af deres levetid. Det er vaccine producenterne nok bevidst om, men skriver typisk at en vaccine holder "mindst 1 år". Nogen har måske fortalt dyrlægerne, at det er en god idé med årlig vaccination. Mon ikke tiden er inde til at ændre denne unødvendige praksis ?
Måske én af forklaringerne til, at at vi nærmest oplever en epidemi af immun-relaterede sygdomme og stigende aftal kræfttilfælde og andre kritiske sygdomme. Hunde har som mennesket kræftceller i sig, og det er immunforsvarets vigtigste rolle, at opdage og destruere de unormale celler. Med et nedsat immunforsvar kan uønskede celler slippe gennem nåleøjet for at mutere, og derved gøre hunden mere udsat.
Allergi for eksempel, kan sammenlignes med et immunsystem der har mistet sine koordinater - det er ikke i stand til at guide sine frontsoldater dertil hvor behovet er. Vi har mange gange hørt "min hund er allergisk overfor oksekød" men koen er sandsynligvis ikke årsagen - det er immunforsvaret der reagerer på en antigén som burde blive ignoreret ved et normalt fungerende immunforsvar.
Den Danske Dyrlægeforening:
Dr. Judy Morgan podcast om vaccinationer/tumor hos hunde og katte
Skal du have hunden vaccineret, bør du som hundeejer være kritisk og sørge for at din dyrlæge tilpasser vaccinen efter hundens vægt (en Mops skal naturligvis ikke have samme dosis som en Rottweiler) race, baggrund, sundheds- og ernæringsmæssige status. Undgå bredspektrede vacciner. Giv aldrig vaccine til en syg hund.
Få foretaget en titer-test der bestemmer om hunden har antistoffer, og på dette grundlag kan du træffe beslutningen. Dansk Kennel Klub har pr. 1. januar 2017 indført, at en titer-test har samme gyldighed som vaccination ved deres udstillinger.
Hér er et udpluk af dyrlæger som kan foretage TITER-TEST:
Dyrlæge Anett Weber - Dyrlæge Lise Hansen - Skjern Dyrehospital - Byens Dyreklinik - Guldborgsund Dyrehospital - Højelse Smådyrsklinik
Vaccinationsanbefalinger fra Den Danske Dyrlægeforening
Dr. Karen Beckers artikel om vacciner og bivirkninger
Kommentarer
Efterlad en kommentar