Græskar har sin oprindelse fra Aztekernes tid i Mexico, og senere blevet udbredt til USA, Østen og Europa hvor den er blevet populær for sine nærende egenskaber. Den understøtter bl.a bugspytkirtlen, milten, lunge og hals. Desuden er den god til behandling af løs og hård mave.
Græskar indeholder næringsstoffer som vitamin A, B1, B2, B3, B6, B9, C, E, K og kalium, kobber, niacin, jern, fosfor samt riboflavin. Fra den orange farver kommer Betakaroten der omdannes til vitamin-A og lutein der gavner og beskytter øjet.
SÅDAN TILBEREDER DU GRÆSKAR TIL HUNDEN
De fleste hunde kan godt lide smagen af grøskar, og proceduren er som at koge kartoffel. Fjern skralden og brug kun frugtkødet som skæres i mindre tern. Kom det i en gryde der tildækkes med vand. Bring til kogning og lad det simre for svag varme i ca. 5min. efter afkøling kan du servere de hele tern direkte oveni eller blandet med maden. Du kan nedfryse de kogte græskartern til senere brug, og på køl kan de holde sig 2-3dage i lukket emballage.
Kommentarer
Efterlad en kommentar