Spirulina - et superfood til din hund. Støtter immunforsvaret og giver fornyet energi

Skrevet af: VITA Petz i: Bloggen : Thursday, February 4, 2016 Kommentar: 0 Hits: 4862

Spirulina er et af de hippe Superfoods der spises af kendisser i Hollywood, sportsfolk, og veganere. Kort sagt, en populær fødevare på grund af den unikke, og komplette ernæringsværdi. Det siges, at mennesket vil kunne overleve udelukkende på Spirulina og vand !

Spirulina er en 1-cellet alge (cyanobakterie) der gror i ferskvand, og én af ældste fødevarer på jorden. Spirulina er interessant på grund af de høje koncentration af næringsstoffer. Spirulina er rig på vitaminer, særlig B-kompleks inkl det sjældne B12, vigtige mineraler, protein, cartenoider og anti-oxidanter der beskytter mod frie radikaler – kroppens forsvar mod skadelige processer. Herudover E-vitamin, Beta-carotene, zink, kobber, jern, selén og vigtige fedtsyrer. GLA (gamma-linolensyre)

Spirulina kan støtte blodsukkeret

Flere studier antyder, at Spirulina kan medvirke til at stabilisere blodsukkeret. Indeholder mangan og aminosyren cystin der begge er kendte for at regulere blodsukkeret, ved at assistere med insulin produktionen i bugspytskirtlen og øge enzym aktiviteten i kroppen.

Spirulina indeholder vigtige fedtsyrer

Spirulina indeholder GLA (gamma-linolensyre) og ALA (alfa-linolensyre) der typisk forekommer i små mængder i hundefoder. Fedsyrer som bl.a. støtter immunforsvar, nervesystem, hjerne- og hjertefunktion.

Spirulina og blodtrykket

Forhøjet blodtryk kan føre til en række kritiske tilstande, bl.a. hjerte- og nyresvigt. I et studie på Naval Hospitalet på Kreta, fik en gruppe patienter dagligt Spirulina supplement. Efter 3måneder var niveauet af triglycerider, LDL kolesterol og total kolesterol væsentligt reduceret.

Spirulina, styrke og udholdenhed

Spirulina har vist sig at reducere oxidativ skade, der typisk viser sig ved træthed og udmattelse efter hård fysisk belastning. Visse fødevarer inkl Spirulina indeholder høje niveauer af anti-oxidanter, som hjælper på restitution. Studier har vist, at Spirulina kan medvirke til øget muskelstyrke, udholdenhed og hurtigere restitution.

Spirulina og allergiske symptomer

Studier viser at nogle indholdsstoffer i Spirulina kan lindre periodiske allergiske symptomer forårsaget af eks. støv og pollen. Det høje indhold af magnesium, B-vitaminer og fedtsyrer er vigtig for bl.a lungefunktionen.

Spirulina og leverfunktionen

En af de vigtigste funktioner med Spirulina, er at fjerne/udrense affaldsstoffer fra kroppen. Det høje indhold af anti-oxidanter, beskytter mod frie radikaler, der kan være ødelæggende for vævet i leveren.

Spirulina og fordøjelsen

Næringsstofferne i Spirulina støtter fordøjelsen, og optagelsen af andre næringsstoffer. Og med alle de sundhedsmæssige fordele, er det ikke uden grund, at Spirulina er et populært kosttilskud

De fleste hunde elsker smagen af Spirulina, og du kan bruge tabletter som godbidder. Vi anbefaler 1-2tabletter (500-1000mg) dagligt pr. 10kg kropsvægt. Spirulina indgår i flere af vores produkter bl.a VITA-MIX 40 og BARF BALANCE.

Køb Økologisk Spirulina til hunden - klik her

Kommentarer

Efterlad en kommentar