Kelp, der også benævnes som havtang eller havalger vokser langs kystlinier, hvor vandet er rigt på mineraler. Der findes over 1800 arter og kelp har gennem århundreder været en yndet spise i det Asiatiske køkken, hvor det siges at være ”hemmeligheden til et langt og sundt liv”.
Nutidens fødevarer har ofte mangel på næringsstoffer pga. faktorer som industrialisering, forurening og råvarenes forarbejdning. Det komplekse indhold af næringsstoffer i kelp, bidrager til at regulere kroppens mange funktioner.
Arctic Kelp er økologisk og bæredygtigt høstet i det Arktiske Ishav. Dér opnås højeste koncentration af mineraler og sporstoffer. Og langt væk fra forurenende kilder, da den primære funktion ved kelp er, at filtrere giftstoffer og indsamle mineraler fra havet. Kelp som er høstet ved trafikerede og forurenede kystlinier, kan indeholde tungmetaller og giftstoffer. Derfor bør du altid forlange en økologisk kvalitet.
Kelp er et yndet supplement hos raw-food elskere, og bruges i bl.a. smoothie, suppe eller salat. Faktisk er kelp så næringsrigt, at det i stand til at holde den gennemsnitlige dansker kørende, med det daglige behov for mineraler som eks. jod, kalcium, kalium, magnesium og jern. Selv for kvinder i deres cyklus, hvor behovet er størst.
Kommentarer
Efterlad en kommentar