Spormineraler er vigtige for hundens helbred. Bidrager til led, muskler og knogler

Skrevet af: VITA Petz i: Bloggen : Wednesday, November 18, 2015 Kommentar: 0 Hits: 4969

Spormineraler dannes ikke i hundens krop, og skal derfor tilføres gennem kosten. Kommercielt foder har typisk en lang liste af næringsstoffer, men det er ikke nødvendigvis dem alle, der optages maksimalt. 

SPORMINERALMineraler og spormineraler er uorganiske stoffer, der forekommer i naturen. Alle pattedyr inklusive hunde (og mennesker) har behov for mineraler, for at kroppen kan kunne fungere optimalt. Lige fra stærke knogler til yderste nerveimpulser, og hormonbalance til hjertemuskel. De fleste mineraler arbejder i synergi, og er afhængige af hinanden og kroppens processer. For lidt, eller for meget af et mineral, kan skabe ubalance i et andet mineral, et vitamin eller enzym. Der er to grupper af mineraler; makromineraler som kroppen har brug for i større mængder eks. calcium, fosfor, magnesium og spormineraler som jern, zink, kobber, selen, mangan m.v. Knoglerne fungerer som mineral depot, så tænk på spormineraler som at have penge i banken. Er der underskud, skal der indsættes friske midler, men underskud gennem længere tid kan medføre ubalancer.  

SÅDAN SIKRER DU HUNDEN DE NØDVENDIGE SPORMINERALER

Som forbruger er det umuligt at vide, om alle essentielle (nødvendige) mineraler nu er indeholdet i foderet, som det er oplyst. Så uanset om om du giver forarbejdet mad (tørfoder) eller hjemmelavet mad (BARF), er variation vigtig. Ved at variere, er der mindre risiko for eventuelle mangler ved en ensidig kost, eller en bestemt fodervariant. For at være på den sikre side, kan vi anbefale at give supplement af god og naturlig kvalitet.

Fodrer du med BARF skal du være ekstra opmærksom på at tilføre mineraler, særligt calcium. Som udganspunkt skal der tilføres 800-1000mg calcium for hvert kilo kød ved varieret kost. Dette fordeles hvis der gives flere måltider pr. dag. Du kan give rå (ukogte) ben, der primært indeholder calcium, men det kan være svært at ramme balancen. For meget calcuim kan også give uønskede- eller direkte skadelige bivirkninger. Ønsker du ikke at give rå ben, kan du helt blive fri for "bendage" ved at erstatte med . Særligt til hvalpe som kan have svært ved at håndtere ben.

Spormineral indeholder alle nødvendige sporstoffer inkl magnesium som er det 3. vigtigste mineral, og essentiel for mange af kroppens processer. Hertil er tilsat mineralrige urter, grønlæbet musling og MSM som danner synergi og støtter de bevægelige funktioner. 

Køb Spormineral til hund - klik her

Kommentarer

Efterlad en kommentar