Undersøgelser viser at familiehunden kan forbedre børns livskvalitet

Skrevet af: VITA Petz i: Bloggen : Wednesday, June 7, 2017 Kommentar: 0 Hits: 5171

Flere studier bekræfter, at hunde har positiv indflydelse på børn og deres livskvalitet, motorik og sociale evner. 

Nyere studier tyder på, at hunde har positiv indflydelse på børn. I et studie på University of Florida blev rekrutteret 101 børn i alderen 7-12år, hvor man målte deres stress-niveau under forskellige forhold.

Børnene blev udsat for høj tale og tal-opgaver, samtidigt med at deres niveau af stresshormon (kortisol) blev målt.Resultat viste, at børn som interaktive og kælede med deres hunde, havde laveres stress-niveau end børn som ikke interagerede med hundene.

I den anden undersøgelse viste forskere ved Oregon State University, hvordan familiehunden kunne hjælpe børn med handicap, og indarbejde mere fysisk aktivitet i deres hverdag.

I studiet deltog en 10-årig dreng med motoriske lammelser og familiens hund. Forskerne konkluderede, at deres interventionsprogram førte til en lang række forbedringer for drengen herunder mere fysisk aktivitet, bedre motoriske færdigheder, livskvalitet samt bedre interaktioner mellem mennesker og dyr.

Så der kan være mange gode grunde til at anskaffe sig et kæledyr hvis familien også tæller børn. Men husk at sætte dig ind i, hvilke forpligtelser det medfører, at anskaffe sig et nyt familiemedlem.

Kommentarer

Efterlad en kommentar